Höga berg och djupa dalar
Bestig berg och utforska mörka grottor

Höga berg och djupa dalar är ett heldagspaket för Er som önskar en aktivitet där Ni får känna på både klaustrofobi och svindel.
Kort sagt ett paket för den som vill tänja på gränserna.

Vi transporterar oss gemensamt till utgångspunkten som är något av de grottsystem i Östergötland som passar Era önskemål.
Efter genomgång av utrustningen ger vi oss ner i underjorden i grupper om max fyra personer. När vi åter kommit upp i dagsljuset och bytt om intar vi lämplig grottlunch. Efter detta har det blivit dags att bege sig mot nästa moment som är bergsklättring.

Vi går lugnt igenom utrustningen och alla får ställa sina frågor i lugn och ro. När alla känner sig redo och har fått på sig utrustningen ger vi oss i kast med berget. Vi jobbar i grupper om fyra så att alla skall få ut maximalt av övningen. Första momentet handlar om att ta sig upp för klipporna. När Ni känner Er säkra på denna teknik så har det blivit dags att ge sig i kast med nästa moment, "firning", att kliva ut i tomma intet. Att fira sig ner för en klippvägg på 20, 30 och kanske 40 meter är något som kan få de flesta att känna sig knäsvaga, men som brukar få de allra flesta att ha vuxit ett par dm efter utfört moment.

Tidsåtgång: Heldag inkl. lunch och e.m. fika.